Bu eğitim BIM modelleri oluşturmaya yeni giriş yapanlar içindir. Eğitim boyunca Archicad ortamında modelleme için gerekli temel konu başlıklarına değinilecek, Archicad aracı ve BIM ile olan ilişkisi örnekler üzerinden anlatılacaktır.
Türkiye’de ARCHICAD öğrenmek isteyen kişilere en etkili ve geçerli çalışma yöntemlerini aktarmayı hedefleyen, yalnızca ARCHICAD kullanarak tüm mimari uygulama projelerini ve dokümantasyonlarını hazırlayabilmelerini sağlayan kursta, eğitim boyunca ARCHICAD ortamında modelleme için gerekli temel konu başlıklarına değinilecek, ARCHICAD aracı ve BIM ile olan ilişkisi örnekler üzerinden anlatılacaktır.
Türkiye’de ARCHICAD öğrenmek isteyen kişilere en etkili ve geçerli çalışma
yöntemlerini aktarmak.
Yalnızca
ARCHICAD kullanarak tüm mimari uygulama projelerini ve dokümantasyonlarını
hazırlayabilmelerini sağlamak.
Her
seviyeden katılımcının ARCHICAD seviyelerini en iyi noktaya yükseltirken onlara
Uzaktan Eğitim yöntemleriyle destek vermek ve onları BIM
dünyasına hazırlamak.
İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olan Mücahit Bilal GÖKER, şu anda Kalyon Holding'de Hesaplamalı Tasarım Uzmanı olarak çalışmaktadır. Kendisi Yapı Bilgi Modellemesi ve tasarım teknolojilerinin farklı tiplerde ve ölçeklerde projelerde uygulanmasında yer almış, dizayn otomasyonu ve proje süreçlerinde verimliliğin artırılması konularında çalışmıştır. Açık kaynak mentalitesinde paylaşmayı ve insanların gelişimine katkı sağlamayı seven Bilal'in BIM ve tasarım teknolojilerinde dair iş akışları ve ipuçları paylaştığı BIMGEEK adında bir YouTube kanalı ve blogu da vardır. Profesyonel kariyerinin yanında akademik anlamda Mimari ve Kentsel Enformatik alanında yüksek lisans yaparken, aynı zamanda İTÜ MTZ programında BIM ile ilgili ders vermektedir.
1995 yılında Almanya'da doğdu. Profesyonel kariyerine 2016 yılında Kocaeli Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde okurken TUBİTAK Elektrikli Araç yarışmasında, araç şasisi ve gövde tasarımıyla başladı ve ardından uluslararası stand tasarımına, makro ölçekli ve büyük bütçeli BIM tabanlı konut projeleri, tesis yapılarına kadar çok çeşitli projelerde görev almıştır. 2 ulusal yayın(2017 YAPI DERGİSİ-XXI), 1 Patent ve 1 Uluslararası Yarışma Derecesi(3.) bulunmaktadır.
· Eğitim, her bilgi seviyesinden kişilerin katılımına açıktır.
Katılımcıların cihazlarında Archicad yazılımı kurulu olmalıdır.
Dynamo, Revit’in parametrik/algoritmik modelleme yapmaya imkan tanıyan modülüdür. Revit’in BIM altyapısını ilişkisel geometri mantığı ve modüler eklenti sistemi ile destekleyerek hesaplamalı BIM için standart haline gelmiştir. Proje süreçlerinin kavramsal ve ön tasarım aşamalarında türetici ve analitik araçlarıyla, tasarım geliştirme ve dokümantasyon aşamalarında ise sunduğu otomasyon olanakları ile Revit odaklı yapı bilgi modellemesi iş akışlarını kolaylaştırmaktadır. Bu eğitim Dynamo’ya ve sunduğu olanaklara başlangıç niteliğindedir.
Dynamo tasarım ve BIM süreçlerinin hesaplamalı bir şekilde gelişmesine olanak sağlayan, açık kaynak bir görsel programlama aracıdır. Bu aracı kullanarak tekrar eden görevleri otomatize edebilir, kazandığınız zamanı farklı tasarım ve projeler için kullanabilirsiniz. Bugün Dynamo, ulusal ve uluslararası projelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu eğitimin konusu bir mimari projede Dynamo'nun nasıl kullanılabileceğini örnekler üzerinden anlatmaktır. Eğitimde, mimari proje süreçlerinde sıklıkla karşılaşılan tekrar eden görevlerin otomatize edilmesi süreci katılımcılarla paylaşılacaktır.
Bu eğitimin konusu bir mimari projede Dynamo'nun nasıl kullanılabileceğini örnekler üzerinden anlatmaktır. Eğitimde, mimari proje süreçlerinde sıklıkla karşılaşılan tekrar eden görevlerin otomatize edilmesi süreci katılımcılarla paylaşılacaktır.
Grasshopper, Rhinoceros’ın parametrik/algoritmik modelleme yapmaya imkan tanıyan modülüdür. Rhino’nun serbest formlu nesne oluşturmaya imkan tanıyan NURBS modelleme altyapısını ilişkisel geometri mantığı ve modüler eklenti sistemi ile destekleyerek, başta forma dair türetme, simülasyon, optimizasyon ve bilgisayar destekli üretim olmak üzere çok kapsamlı bir hesaplamalı tasarım ekosisteminin nirengi noktası haline gelmiştir. Güçlü analiz araçlarıyla proje sürecinin ön tasarım, kavramsal tasarım ve tasarım geliştirme aşamalarının hemen her noktasında alınacak kararların aydınlatılmış nitelik kazanmasına yardımcı olmaktadır. Bu eğitim Grasshopper’a ve sunduğu olanaklara başlangıç niteliğindedir.
Bilindiği üzere birçok yapının elektrik projeleri 2 boyutlu çizim programları ile hazırlanmakta ve projelendirme anında verilen detayların büyük bölümü imalat anında tam anlamı ile uygulanamamaktadır. Bunun nedenlerinden bazıları, mekanik cihaz ve kanalların projelendirme safhasında şablon olarak hazırlanmamış olması, imalat anında kullanılacak ekipmanların (askı elemanları, bağlantı parçaları vb) projelendirilememesi, mimari detayların 2 boyutlu projelerden tam anlamı ile okunamaması olarak sıralanabilir. Bu gibi nedenlerden dolayı hazırlanan projeler tam anlamı ile uygulanamıyor, imalat anında geriye dönüşler ve yapılan imalatların sökülüp yeniden yapılması gibi hem zaman hem maliyet anlamında olumsuz sonuçlar doğuyor. BIM ortamında yapılan projelerde, anlık olarak diğer tüm disiplin modelleri ve detayları görülebildiğinden, yapılan tesisatların imalata büyük oranda uygun yapılabilmesi sağlanıyor. Ayrıca yapılan tüm modellemelerin metraj bilgileri anlık ve gerçekçi olarak çekilebiliyor, Bu iş için ayrılması gereken süre minimize edilmiş oluyor. Son olarak günümüzde prestijli ve büyük ölçekli yapıların çoğu BIM ortamında tasarlanıp modelleniyor. Bu durum, elektrik ve mekanik tesisatların BIM ortamında modellenmesi gereksinimini doğuruyor.
BIM ortamında yapılan disiplinlerarası model koordinasyonu, metraj hesaplamaları ve yapım simülasyonları gibi süreçler buildingSMART’in standartları arasında yer alır.
Bu eğitim boyunca, elektrik modellemesi ile ilgili temel bilgiler aktarılacak ve örnekler üzerinden uygulamalı anlatılacaktır.
BIM süreçlerinin bir parçası olan Revit Programında Elektrik Tesisat Projelerinin oluşturulması anlatılacaktır. Bu süreçte organizasyonu elektriksel açıdan BIM’e adapte etme, ekipman seçimi, yerel standartlara uygun içerik üretilmesi konularını kapsamaktadır. BIM süreçlerine yönelik olarak ilk başta temel program kullanım özelliklerinin kavranması, 3 boyutlu farklı formatlarda dosyaların birleştirilmesi ve Revit ortamında Elektrik Tesisat Projelerinin oluşturularak farklı disiplinler ile çakışma testlerinin yapılması sonrası İhale Dosyası dokümanları içerisinde yer alan keşif ve metraj listelerinin oluşturulması amaçlanmaktadır. Model mimari proje Revit yazılımında hazır olup, mimari altlık olarak kullanılarak üzerine Elektrik Tesisat Projeleri oluşturulacaktır. Oluşturucak proje detayları “Eğitim İçeriği” başlığında verilmiştir.
Birçok ülke, projelerinde Bina Bilgi Modellemesinin benimsenmesini zorunlu kılmıştır, bu da isverenlerin Revit hakkında sağlam bilgiye sahip olmasını ve konuyla ilgili uzman kişileri istihdam etmelerini gerektirir. Autodesk Revit, kullanıcının parametrik modelleme ve çizim elemanları ile tasarım yapmasına imkân sağlayan BIM yazılımıdır. Bu eğitimin konusu mekanik bir projenin Autodesk Revit programı kullanılarak, başlangıcından onay aşamasına kadar 3D modellenmesi, çakışma kontrollerinin yapılması ve listelerin oluşturulmasının sağlanması.
Bim4akademi ile çizim programları , 3d modelleme , yapı bilgi modellemesi , bim eğitimi , bim modelleme , proje yönetimi ve pek çok içerik sizlerle.
Archicad kursu ile birlikte archicad eğitimi alabilir ve bu program hakkında yetkinleşebilirsiniz. Profesyonel eğitmenler ve saha deneyimi olan kişilerin tercih ettiği archicad kursu ile birlikte Archicad eğitimini tamamlayarak bu program hakkında uzmanlaşabilirsiniz. Bim4akademi olarak archicad kursu içeriğimizi sizlere sunuyoruz. Edineceğiniz bu archicad eğitimi ile birlikte siz de kendinizi geliştirebilirsiniz. Archicad kursu & Archicad eğitimi konusunda bizleri tercih edebilirsiniz. 3d modelleme konusunda yeterli bilgiye sahip olarak nesneler üzerinde hakimiyet kurabilirsiniz. Bizler sizler için 3d modelleme programları hakkında bilgiler sağlayarak tam bir uzman olmanız için destek sağlamaktayız. İşinizin her alanında 3d modelleme sizlere lazım olacaktır. Günümüzde yapı sektöründe çizim programları oldukça önemli bir hale gelmiş durumda. Bu sebeple 3d modelleme başta olmak üzere farklı alanlarda kullanabileceğiniz çizim programları hakkında sürekli bilgi sağlıyoruz. Çizim programları onlarca çeşidi olan geniş bir daldır. Bizler bim4akademi olarak en popüler çizim programları hakkında eğitim sağlamaktayız. Bim eğitimi alarak sektörel bir farkındalık kazanabilirsiniz. Alacağınız bim eğitimi sizin için fazlasıyla artı katacaktır. Eğitime riayet etmeniz durumunda diğer meslektaşlarınıza nazaran daha başarılı bir adım atabilirsiniz. Pek çok sektörel ismin artık dikkat ettiği bim eğitimi ile birlikte siz de işinizi daha göz alıcı bir hale getirin. Revit eğitimi alarak revit kursu tamamlayabilirsiniz. Bu sayede revit eğitimi aldığınız için ek imkan kazanarak projelerinizde daha verimli olabilirsiniz. Bu hem bireysel işlerinizde hem de kurumsal projelerinizde sizlere büyük bir artı katar. Revit kursu alan pek çok isim sektörde daha ön plandadır. Revit kursu & Revit eğitimi hakkında bizlere ulaşabilirsiniz. Yapı bilgi modellemesi alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız eğitimleri mutlaka tamamlamalısınız. Sizler için özel olarak hazırlamış olduğumuz yapı bilgi modellemesi eğitimlerimiz ile birlikte yapı sektöründe bireysel ve kurumsal olarak gelişebilirsiniz. Sektörde aranan bir insan olmayı herkes ister. Bizler bim4akademi olarak size yapı bilgi modellemesi deneyimlerimizi aktarmak için buradayız. Proje yönetimi ve daha pek çok konuda ileri bir seviyeye gelebilirsiniz. Kapsamlı bir proje yönetimi deneyimi için aldığınız eğitimleri uygulamalı ve yeteneklerinizi gösterebilmelisiniz.
© 2021 BIM4TURKEY | All rights reserved. Created by ArtF4